KL Industri

KL Industri

Ett företag som har sitt huvudkontor och sin produktion i Finspång är KL Industri. KL Industri är Nordens ledande leverantör av nätstationer i plåt och betong.

KL Industri har en gedigen historia och bildades redan 1946. Ägandeskapet har förändrats lite genom åren, men från och med 2000 ägs det av norska Møre Electric Group A/S.

Med fokus på säkerhet och design utvecklar företaget hus av plåt och betong som skydd för avancerad elektrisk utrustning för mellanspänningsnätet. I deras moderna fabrik med flexibel kapacitet producerar de sina högkvalitativa nätstationer. Fabriken är uppbyggd och välanpassad i alla led efter den tillverkning de har, vilket ger bra förutsättningar för hög kvalitet, kostnadseffektiv och smidig produktion. Produkterna levereras sedan till kunder i Norden som efterfrågar driftsäkra installationer inom elnät och eldistribution.

KL Industris nätstationer uppfyller de flesta önskemål, oavsett om du söker betongstationer eller plåtstationer och inomhusbetjänade eller utomhusbetjänade. Deras nätstationer finns i standardutförande för spänningsnivåer upp till 24 kV och klarar transformatorer upp till 2 × 1250 kVA.

Scroll to top